Stage bij Jonge Helden

Toen ik bericht kreeg dat men zich kon inschrijven om een vrijwillige stage te lopen bij dit project, was ik persoonlijk toch even terughoudend. Kan ik dit wel? Is dit iets voor mij? Je kent ze wel, die onzekerheden.

Toch heb ik uiteindelijk besloten me in te schrijven en, nu ik eenmaal terugkijk op de voorbije week, ben ik echt blij dat ik eraan deelgenomen heb. Ik kon even achter de schermen kijken, zien hoe het project zich ontwikkelt en ontdekken wat er allemaal bij komt kijken bij het maken van de geposte content.

Mijn taak was vooral het bijwerken (en deels vertalen) van de lesmaterialen in (en naar) het Engels. Vervolgens zette ik alles op de Engelstalige pagina van dit project. Zo heb ik ook geleerd hoe men websites bewerkt, een vaardigheid die later misschien ook nog van pas zou kunnen komen.

Dit project is een uiterst goed samenhangend geheel van verschillende ideeën en concepten, waarbij de studenten ook zelf hun steentje bijdragen. Hun meningen en ideeën worden steeds gewaardeerd en meegenomen, en dit voel je vanaf de eerste stap die je in het project zet.